Verzekeringen

Reis- en annuleringsverzekeringen

Roth Spark Travel werkt samen met Allianz Global Assistance op het gebied van reis- en annuleringsverzekeringen. Allianz Global Assistance, voorheen Mondial Assistance, heeft meer dan 50 jaar ervaring en is wereldwijd marktleider op het gebied van reisverzekeringen en ook hun hulpverlening staat uitstekend aangeschreven. Een goede reisverzekering wordt sterk aanbevolen door Roth Spark Travel en is voor sommige landen, zoals Noord-Korea, zelfs verplicht. Je kunt via het boekingsformulier aangeven of je een verzekering wenst bij Allianz Global Assistance. Mocht je al een reisverzekering hebben via een andere maatschappij, let er dan goed op of de dekking wel voldoende is. Aan bijvoorbeeld spoed-repatriëring naar Nederland of een ander land met goede ziekenhuizen zitten vaak enorme kosten en het is belangrijk dat deze gedekt worden door de reisverzekering. In het boekingsformulier vragen wij om de gegevens van een eventueel elders afgesloten reisverzekering, zodat wij u in geval van nood optimaal kunnen bijstaan.

Kortlopende reisverzekering

Roth Spark Travel biedt in samenwerking met Allianz Global Assistance een drietal pakketten aan. Het verschil tussen deze pakketten zit hem met name in de dekking van de bagage en het eigen risico met betrekking tot de medische kosten. Het dekkingsoverzicht is onderverdeeld in vijf rubrieken, namelijk S.O.S.-Kosten, Reisongevallen, Reisbagage, Medische Kosten en Automobilistenhulp. In de algemene voorwaarden reisverzekering kun je zien wat er door de verschillende combinaties gedekt wordt.

Werelddekking:

  • Pakket A: € 2,50 per persoon per dag (exclusief 0,5% assurantiebelasting)
  • Pakket B: € 3,00 per persoon per dag (exclusief 0,5% assurantiebelasting)
  • Pakket C: € 3,50 per persoon per dag (exclusief 0,5% assurantiebelasting)

De poliskosten voor de verschillende reisverzekeringen bedragen € 4,50 (exclusief 0,5% assurantiebelasting)

Voorwaarden Reisverzekering

Annuleringsverzekering

Roth Spark Travel biedt in samenwerking met Allianz Global Assistance een tweetal annuleringsverzekeringen aan, namelijk de kortlopende annuleringsverzekering en de kortlopende dubbel-zeker-annuleringsverzekering. Bij de kortlopende annuleringsverzekering krijg je bij het noodgedwongen afbreken van de reis het aantal niet genoten vakantiedagen vergoed, terwijl je bij de kortlopende dubbel-zeker-annuleringsverzekering de gehele reissom vergoed krijgt. In de algemene voorwaarden annuleringsverzekering kun je meer informatie vinden over de genoemde verzekeringen.

Kosten:

  • Kortlopende annuleringsverzekering 5,5% van de reissom (exclusief 21% assurantiebelasting)
  • Kortlopende dubbel-zeker-annuleringsverzekering 6% van de reissom (exclusief 21% assurantiebelasting)
  • De poliskosten voor de verschillende annuleringsverzekeringen bedragen € 4,50 (exclusief 21% assurantiebelasting)

Voorwaarden Annuleringsverzekering