Waarom wij

Waarom Roth Spark Travel

Roth Spark Travel is een onafhankelijke Nederlandse reisorganisatie die zich richt op reizen naar Noord-Korea en andere interessante landen. Hiervoor werken we samen met een team van specialisten, echte kenners die veel in het land gereisd hebben. Reizen naar Noord-Korea is vaak geen vanzelfsprekendheid. Het land zit vol restricties en uitdagingen, naast tegenstrijdigheden en ongekende mogelijkheden. Als je die mogelijkheden tenminste kunt en mag zien. Door onze goede lokale contacten en intensieve samenwerking met de Koryo Group hebben wij precies de juiste ‘bagage’ daarvoor: kennis, kunde en betrokkenheid.

Mansudae Grand monumentDe Koryo Group is een door Britten geleid bedrijf, gevestigd in Beijing en sinds 1993 gespecialiseerd in Noord-Korea op het gebied van culturele uitwisseling en publicaties. Ze zijn altijd de innovator en nooit de imitator en specialisten in het ‘open’ krijgen van ‘gesloten’ gebieden. Door het dagelijkse contact tussen Roth Spark Travel en de mensen van de Koryo Group beschikken wij over gedetailleerde en accurate informatie en kunnen op plaatsen komen waar andere groepen geen toegang krijgen. Bovendien ben je bij Roth Spark Travel verzekerd van Nederlandse reisgaranties, lokale ondersteuning en begeleiding door een ervaren Nederlands- of Engelstalige expert. We brengen je dichter bij de lokale bevolking en zetten net dat stapje extra om het onontdekte in beeld te krijgen.We staan voor comfort en kwaliteit en onze groepen bestaan uit maximaal 12 personen. Deze kleinschaligheid zorgt ervoor dat er meer ruimte is voor persoonlijk contact, zowel binnen de groep als met de mensen die we ontmoeten tijdens reizen.

Waarom Noord-Korea

Een reis naar Noord-Korea geeft ons een inkijkje in een samenleving die we normaal alleen maar kennen van de negatieve verhalen in de kranten. Het geeft ons bovendien een kijkje achter een ideologie. In het meest geïsoleerde en gesloten land ter wereld wonen meer dan 24 miljoen mensen, mensen voor wie toeristen de enige lijn naar de buitenwereld zijn. Wij zijn van mening dat toerisme kan meehelpen om meer openheid te bewerkstelligen en kan bijdragen aan betrokkenheid op een menselijk niveau. Communicatie geeft ons een idee over het land en zijn bewoners, een idee, hoe vaag ook, van wat zich afspeelt bij mensen waarmee we normaal nooit in contact zullen komen. De Noord-Koreanen kunnen ook zien dat wij anders zijn dan de personages die ze normaal bekijken in anti-Amerikaanse films en dat we bovendien geen kwaad in zin hebben en zelfs geïnteresseerd in hen zijn. Exposure van Noord-Korea aan de buitenwereld heeft volgens ons dus een positief effect op beide kanten en levert meer wederzijds begrip op. Dit contact met de lokale bevolking wordt door de reizigers bovendien zeer op prijs gesteld en vaak tot de hoogtepunten gerekend van hun verblijf in het land. We zullen kennismaken met spectaculaire architectuur, revolutionaire monumenten en bouwwerken. We krijgen bovendien een indruk van het Noord -Koreaanse Juche idee en het alledaagse leven van de inwoners van dit mysterieuze land.

Fountain Park portrait traditional dressWe maken gebruik van de beste hotels en restaurants in Noord-Korea, want we hebben zelf ervaren dat deze ‘rustpunten’ zeer prettig zijn tijdens de toch wel intensieve reizen. Met intensief doelen we hier niet op het reistempo, maar meer op de constante stroom van nieuwe ervaringen en ‘eens in je leven’ indrukken die opgedaan worden. De reizen naar Noord-Korea zijn niet goedkoop, maar vanaf het vertrek in Beijing zijn de prijzen wel altijd inclusief accommodatie, maaltijden, transport, begeleiding en de service die we krijgen van de Noord-Koreanen. Er is eigenlijk alleen maar geld nodig voor souvenirs en extra drankjes. Wij zorgen voor de beste gidsen en een programma dat vol zit met plaatsen die nog maar weinig door toeristen voor je bekeken zijn en garanderen zo een unieke reis.

Kumsusan Memorial PalaceHet is veilig om naar Noord-Korea te reizen. Via de Koryo Group staan we in contact met de Britse ambassade in Pyongyang en daarom kunnen we beschikken over het meest relevante en up-to-date advies. We zorgen ervoor dat mensen via pre-tour briefings en onze ervaren en professionele gidsen van de meest recente ontwikkelingen op de hoogte zijn, zodat de reis naar Noord-Korea veilig is en blijft. Noord-Korea staat niet op een lijst van landen die gevaarlijk zijn om te bezoeken, het is waarschijnlijk zelfs een van de veiligste landen ter wereld om te bekijken als toerist. Als je je aan de regels houdt die tijdens de pre-tour briefings verteld zijn zul je absoluut met respect behandeld worden en geen problemen ervaren. Noord-Korea is werkelijk een uniek land en we moedigen iedereen aan om er een keer heen te gaan. Ga met een ‘open geest’ en observeer, misschien zal het zelfs onverwachte perspectieven opleveren. Zeker is wel dat het in ieder geval een van de meest fascinerende reizen gaat worden die je ooit zult meemaken.

P1020841De Mensen

Marc Roth is de oprichter van Roth Spark Travel. Hij is ook de mede-oprichter van Empirique, een reisorganisatie met reizen naar landen die eens tot de Sovjet-Unie behoorden. Door zijn jarenlange reiservaring heeft hij een groot netwerk opgebouwd en daarmee programma’s kunnen samenstellen met diepgang en een uniek karakter. Zo werkt hij intensief samen met Nicholas Bonner en Simon Cockerell van de Koryo Group. Zij zijn twee van de grootste Noord-Korea kenners en specialisten ter wereld en begeleidden onder andere Floortje Dessing voor 3 op Reis en Tom Waes voor Reizen Waes in ’s werelds meest gesloten land. De reizen hebben hierdoor een zeer persoonlijke invulling gekregen en er kunnen plekken worden bezocht die nog maar weinig door ‘westerse’ toeristen gezien zijn. Marc Roth heeft Noord-Korea meerdere malen bezocht en is dus steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden. Zo bezocht hij als een van de eersten Dongrim, een stad die pas in 2015 voor toeristen geopend werd. Zijn kennis en ervaring dragen bij tot een onvergetelijke ervaring in dit mysterieuze land.